top of page
W SPORTS Padel surf Sant Antoni - FU_150_02.jpg

Pla estratègic d'inversions 

L’estratègia d’actuació i les mesures a implementar per tal d’aconseguir una recuperació ràpida i efectiva de la crisis social i sanitària provocada per la Covid-19 s'ha de planificar en base a l’anàlisi i valoració de la situació actual de la realitat insular, establint en aquest sentit les principals mancances, fortaleses i reptes de l’illa per tal de proposar projectes executables i adequats al desenvolupament i resiliència social que es pretén.

Eivissa té un model basat majoritàriament en la industria turística, principal motor de desenvolupament social i econòmic. L'estructura productiva es caracteritza per una densitat industrial i empresarial reduïda i una taxa d’emprenedoria baixa que dirigeix la recerca cap a nous segment de desenvolupament com la innovació o la recuperació del sector primari. 

Amb una extensió de 570 kilòmetres quadrats, l’illa és la segona destinació turística de les Balears, tan per volum d’oferta com de visitants, amb un model on predomina per damunt de tot l'oferta tradicional de sol i platja, amb l’oci com a principal complement diferenciador de destí. 

La promoció i instauració de noves tipologies turístiques com la cultura, el patrimoni, la gastronomia, l’esport o els congressos esdevenen, per tan, estratègics per a aconseguir la recuperació i resiliència necessàries per a afrontar un futur més diversificat i generador d’oportunitats. Es tracta, doncs, d’articular i generar mecanismes que incentivin noves fórmules per allargar l'acusada estacionalitat de la temporada turística, creant i oferint per això noves experiències per a cobrir la temporada mitja i baixa, mitjançant la implementació de nous sectors menys afectats per l’estacionalitat. 

En una destinació caracteritzada per la presència majoritària d'una oferta de sol y platja es planteja una intervenció global destinada a crear noves oportunitats en la promoció i desenvolupament sostenible dinamitzant l'activitat comercial i empresarial, aconseguint amb això una millor distribució de la riquesa i equitat social.  

Amb aquest objectiu transformador i dinamitzador cap a un model de societat més diversificat i innovador, s'han plantejat una sèrie de projectes a curt i mig termini destinats a generar les sinèrgies necessàries per a aconseguir una millora de la imatge global de l'illa, generant per això no ves propostes de productes turístics més enllà del sol i platja que garanteixin experiències que generin valor afegit a una destinació com Eivissa.  

Aquest Pla Estratègic d'Inversions és un document obert que es nodreix de les aportacions i necessitats marcades pels Ajuntaments i entitats socials de l'illa d'Eivissa amb una clara voluntat de presentar un projecte d'illa basat en el consens i el diàleg com a eix principal per a la seva posada en marxa.

PLANS I ACCIONS ESTRATÈGIQUES

Pla de nous productes turístics: “Ibiza, patrimonio e história"

En un destinació caracteritzada per la presència majoritària de la tradicional oferta de sol i platja, es planteja un projecte d'intervenció global que incorpori la cultura i la recuperació del patrimoni com a pilar estratègic del turisme, diversificant l'oferta i creant noves opcions de promoció i desenvolupament sostenible de l'illa. 

El Pla Ibiza, Patrimoni i Història es recolza en la base de desenvolupar nous espais i productes culturals com a revulsiu per a la recuperació social y econòmica, creant per això nous fluxos i atractius que augmentin la transversalitat de l'activitat turística. Els projectes inclosos al Pla Ibiza, Patrimoni i Cultura pivoten sobre espais i immobles ja existents, per la qual cosa no suposen creixements ni nous consums de territori.  

09/20/eu   Centre de conservació, restauració i recuperació del patrimoni cultural del Consell Insular d'Eivissa

14/20/eu    Centre de patrimoni cultural immaterial del Consell Insular d'Eivissa

15/20/eu    Museu de la mar i la pesca d'Eivissa.

17/20/eu    Fase II Palau de Congressos d'Eivissa

VILA06eu   Oficina de turismo virtual de la ciudad de ibiza

Pla Insular d’acció de Benestar Social

Les actuacions incloses en el Pla Insular de Benestar Social suposen una de les pedres angulars de la recuperació pandèmica per quan estableixen un clar objectiu de millora de l'atenció i serveis sociosanitària l'illa d'Eivissa, garantint una eficaç resposta cap a la ciutadania, especialment els sectors més colpejats per la crisi econòmica i social provocada per la Covid-19. En aquest sentit, el Pla engloba una sèrie de projectes que permetin dotar l'illa d'Eivissa de nous serveis i infraestructures adequades a les demandes assistencials  derivades de les necessitats socials i sanitàries per millorar-ne la seva resiliència davant l'eventualitat d'una nova crisis orientant el sistema cap a l'atenció i suport de les dones, els menors i les persones majors i amb dependència.

28/20/eu    Centre de Benestar Social de Cas Serres (CBSCS)

30/20/eu    E-HRA de Cas Serres

31/20/eu    Centre Polivalent de Benestar Social d'Eivissa (Sa Joveria)

32/20/eu    Habitatge integració menors (VIM - I)

33/20/eu    Habitatge d'Integració de Dones (VIM - II)

34/20/eu    Residència Sant Josep

36/20/eu    CBE EG.- Centro de Baja Exigencia (Es Gorg)*

VILA03eu    Reforma de l’esplai de can ventosa para su adecuación a las necesidades actuales del colectivo

                     de gente mayor

VILA07eu    Ampliación del servicio de acogida municipal

Pla de gestió ambiental i economia circular

18/20/eu    Adequació de l'Estació de Transferència de Residus d'Envasos

20/20/eu    Deixalleria Sant Joan de Labritja

27/20/eu    Pla de comunicació per a la implantació de la Recollida de la Fracció Orgànica de Residus Municipals (FORM)

19/20/eu    Centro de reutilización y preparación para la reutilización

22/20/eu    Tancament del Magatzem de Refinació i Emmagatzematge de Compost de l'Àrea Ambiental Canà Putxa.

23/20/eu    Tancament progressiu i desgassament de cel·les 4-5-6 de l'abocador de l'illa cana Putxa.

25/20/eu    Implantació dels ODS en el sector turístic d'Eivissa

26/20/eu    Planta de triatge de residus urbans i tractament de matèria orgànica

VILA08eu    mejora de la red de saneamiento de aguas residuales y pluviales, así como de la red de abastecimiento de                               agua potable de la ciudad de Ibiza, acorde con el plan de gestión sostenible del agua.

Pla de Formació: “Ibiza, excelencia y resiliencia"

La formació i l'educació són eixos bàsics d'una societat excel·lent i resilient ja que permeten a les persones accedir a un lloc de feina qualificat, afavorint l'impuls a infraestructures i espais formatius dirigits a combatre l'abandonament dels estudis professionals. Una major taxa de formació i l'accés a nous cicles formatius garanteix una reducció de les taxes d'atur, pobresa i exclusió social, enfortint d'aquesta manera els objectius bàsics d'igualtat d'oportunitats i no discriminació.

Per aconseguir aquests objectius es proposen quatre accions concretes dirigides a augmentar i millorar l'oferta formativa professional a l'illa d'Eivissa a desenvolupar a curt i mig termini.

02/20/eu    Escola d'Hostaleria d'Eivissa

03/20/eu    Escola Oficial d'Idiomes

05/20/eu    Seu Escola Universitària de Turisme d'Eivissa

08/20/eu    Residència d'estudiants

VILA02eu    Creación de la escuela de formación profesional y superior del ámbito 3d

Pla de seguretat i protecció del medi rural i marí

Els recursos naturals i la diversitat marina que rodeja l'illa d'Eivissa són un dels actius diferenciadors i claus per al desenvolupament de les illes i és una prioritat fomentar la seva protecció i preservació. 

L'estratègia preveu un recolzament que garanteixi un desenvolupament sostenible pels diferents sectors relacionats amb el mar, la cura i protecció del medi marí, la pesca sostenible, la descarbonització de la mar, incloent un turisme nàutic respectuós amb l'entorn, el control sobre les activitats portuàries  i el transport marítim i la vigilància i protecció de la posidònia, declarades per la UNESCO com un valor Patrimoni de la Humanitat. 

04/20/eu     Seu de l'IBANAT Eivissa

07/20/eu    Parc Central de Bombers d'Eivissa

13/20/eu     Sub-Parc de Bombers i IBANAT Nord i Sub-Parc de Bombers i IBANAT Sud

06/20/eu    Residència temporal per a les forces de seguretat

Pla de regeneració d'espais urbans

El pla de regeneració d’espais urbans de l’Illa d’Eivissa te un clar objectiu, i es el de proporcionà a l’Illa una transformació a nivell urbà que permeti i garanteixi l’actualització a nivell de gestió hídrica, de comunicacions, de subministrament energètic i de instal·lacions públiques al nivell que es requereix al segle XXI. Transformació que possibiliti el desenvolupament d’un pla de transformació energètica, digital i de gestió dels recursos natures òptims.

La ciutadania de l’Illa necessita unes instal·lacions urbanes al nivell que l’actual situació ens demanda, l’actual situació de pandèmia, ha deixat peles que hi ha espais urbans dels nostres pobles que necessiten d’actuacions urgents per la regeneració dels mateixos.

Preparar aquest indrets per poder afrontar el futur en millors condicions es essencial, no només pels que ens visiten, sinó també per es nostres vesins. Els espais públics i urbans necessiten actuacions amb visió de futur, de gestió sostenible dels recursos naturals i amb visió de transició digital i energètica.

16/20/eu    Urbanització ronda E-10

01/20/eu    Actualització i adaptació de les infraestructures elèctriques, de comunicació i digitals del Parc Insular

                     de Serveis Sa Coma

12/20/eu    Condicionament Patio de Armas. Plataforma d'exposició i emergència

11/20/eu    Demolició edifici 103. Preparant el solar per al futur ParcBit

39/21/eu    Fase I de recuperació i transformació del nucli urbà de Sant Antoni de Portmany

40/21/eu    Pla per a la transformació sostenible de les zones turístiques de s'Argamassa i Es Canar

VILA05eu    Actuaciones para favorecer la movilidad peatonal y la conexión entre municipios mediante red de carriles bici

41/22/eu    Rehabilitació i ampliació de l'edifici 601 del parc Insular de Serveis, Sa Coma

Pla de transició energètica i mobilitat

L’illa d’Eivissa te una identitat pròpia, una idiosincràsia que crea una dependència molt forta del transport privat, aquesta identitat i les actuals mancances d’instal·lacions adequades a la realitat de l’Illa, crea la necessitat de la implantació d’aquest pla, que inclou actuacions tan importants com la creació de nous parcs fotovoltaics associats a zones d’aparcament i estacionament de servei públic, així com la implantació d’un nou concepte del que fins ara coneixem com “estació d’autobusos”, passant al concepte d’intercanviador, que permeti als vesins de la població la possibilitat de deixar el seu medi de privat i utilitzar el medi públic d’una manera fàcil i ràpida, i que a més a més, ajudi en el procés de transició energètica amb la possibilitat de càrrega elèctrica dels sistemes de transport privat: patinets, bicicletes, ciclomotors, cotxes, ... fomentant així l’ús de del transport públic, en especial, per trasllats llargs i donar opcions més sostenibles i equilibrades amb el medi ambient.

Eivissa es una Illa de possibilitats, en especial en el àmbit de la solarització d’espais púbics i sostres d’edificacions, tant privades com públiques, i amb les actuacions incloses en aquest Pla, donarem a l’Illa les ferramentes necessàries per aconseguir una Illa lliure de energies fòssils. 

10/20/eu    Instal·lació de parc solar fotovoltaic, adequació i embelliment de l'entorn adjacent al Parc Insular de

                      Serveis de Sa Coma (PIDS de Sa Coma)

24/20/eu    Instal·lació de planta solar fotovoltaica d'1,55 MW a la coberta de les plantes de l'Àrea Ambiental Canà Putxa

35/20/eu    MIDI ENERGIA ISLES Circularitat NextGenHotel

21/20/eu    Intercanviador de transport de Santa Eulària des Riu

VILA01eu    Instalación de energía solar en edificios municipales, escuelas y aparcamientos públicos

VILA04eu    Reconversión de la red de iluminación pública de Ibiza para bajo consumo y control punto por punto

DOCUMENTAC

Acord de data 11 de febrer de 2022 del Consell Executiu pel qual s'aprova el Pla Estratègic Inversions- Eivissa Avança. ( BOIB núm.128 de 22 de febrer de 2022).

Resolució de data 13/04/2022 del conseller executiu de Presidència i Gestió Ambiental de modificació del Pla Estratègic Inversions- Eivissa Avança.

Pla Estratègic d'inversions- Eivissa Avança.

Relació de projectes declarats estratègics per acord de Consell Executiu pel qual s'aprova el pla estratègic autonòmic.

PROJECTES

Configuracio.jpg
bottom of page